Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

Divadlo a deti 2024

Divadlo a deti 2024

Galéria

Celoštátny festival neprofesionálneho činoherného, bábkového, hudobného a pohybového divadla dospelých a mládežníckych divadelných súborov s inscenáciami pre deti DIVADLO A DETI sa opäť uskutoční v Rimavskej Sobote.

Počas dvoch júnových dní, 13. -14. 6. 2024, sa v priestoroch rimavskosobotského Domu kultúry stretne viac ako 100 účinkujúcich z celého Slovenska, ktorí predstavia svoje inscenácie detskému publiku i odbornej porote. Festival z verejných zdrojov podporil

Fond na podporu umenia. Všetky predstavenia na festivale sú bezplatne prístupné verejnosti.

Súťažné predstavenia bude hodnotiť trojčlenná odborná porota aj detské fórum Agora, zložené zo žiakov dramatického odboru ZUŠ v Rimavskej Sobote. Členovia odbornej poroty môžu navrhnúť jednu víťaznú inscenáciu do programu festivalu Scénická žatva v Martine.

Účastníci prehliadky Divadlo a deti neprídu do Rimavskej Soboty len súťažiť. Organizátori pre nich pripravili zaujímavý divadelný workshop pod vedením hlasového pedagóga, speváka a herca MgA. Jána Hyžu, PhD., s názvom „Skrytý“ nástroj hlas. Dôležitou súčasťou festivalu je i stretnutie odbornej poroty s tvorcami divadelných inscenácií na rozborových seminároch.

Spestrením programovej ponuky budú hosťujúce predstavenia profesionálnych divadiel na nádvorí Čierneho orla, určené širokej verejnosti. Vo štvrtok 13. júna o 17.00 hod. sa najmenšie deti môžu zapojiť do interaktívneho bábkového predstavenia Postav sa za seba, ktoré pripravilo o.z. Vilka deťom.

V piatok 14. júna o 17.00 hod. predstaví Teáter Komika z Levíc s inscenáciou Prasiatko PiGi a jeho dobrodružstvá. Hlavným organizátorom festivalu je Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote, odborným garantom je Národné osvetové centrum. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Rok výroby: 2024
Dátum lokálnej premiéry: 13. jún 2024

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.