Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

JÚLIA KOZÁKOVÁ & SOLE

Galéria

Prvý koncert 7. ročníka SOBOTSKÉHO JAZZTIVALU 2024.

Hudobné zoskupenie okolo skvelej speváčky Júlie Kozákovej, nám predstaví nový debutový album SOLE, ktorý vychádza z východoeurópskeho jazzu, andalúzskeho flamenca a samby. Mieša v sebe rómsku a balkánsku tradíciu. Poslucháči si tak budú môcť vypočuť tradičné piesne v jedinečných verziách založených na voľnej džezovej forme miešajúcej hneď niekoľko jazykov –⁠ španielčinu, rómčinu, bulharčinu a samozrejme slovenčinu. Jednoducho tieto piesne spoja krásu a farby súčasného globálneho sveta, v ktorom žijeme.

Kapela: Júlia Kozáková / spev, Ľudovít Kotlar / piano, Filip Urda / akordeón, Ľubomír Gašpar /k ontrabas, Juraj Raši / bicie. SOLE je hudobné zoskupenie, ktoré čerpá inšpiráciu z tradičných piesní rôznych krajín, vyberá z nich charakteristické hudobné prvky a pretvára ich do novej súčasnej podoby naprieč žánrami jazzovej, klasickej a tradičnej hudby. Pri hudobnej tvorbe a interpretácií dbajú na to, aby ich aranžmány ulahodili náročnejším poslucháčom, avšak zároveň ostávali zrozumiteľné a našli si cestu aj k širokej škále poslucháčov.

Napriek tomu, že toto zoskupenie pôsobí na hudobnej scéne iba od roku 2020, vďaka silnému hudobnému obsadeniu, citlivému prístupu a originálnemu repertoáru sa rýchlo dostalo na mnohé významné hudobné podujatia ako City Sounds Festival 2021 Slovenskom rozhlase, Festival 900 metrov jazzu, alebo TV relácia Trochu Inak s Adelou. Zoskupeniu vyšiel na jeseň 2020 debutový singel s názvom DUJ JILORA v spolupráci so Spectrum Quartett a významným slovenským umelcom Jurajom Bartošom.

Projekt SOBOTSKÝ JAZZTIVAL 2024 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu kultúry.

Rok výroby: 2024
Dátum lokálnej premiéry: 7. jún 2024

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.