Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

Yasmina Reza: Művészet (Kumšt)

Galéria

Yasmina Reza v súčasnosti je jednou z najuznávanejších a najhranejších autorov divadelných textov na svete. Umne napísaná komédia „Kumšt“ je metaforou života, priateľstva a rešpektu, ale aj metaforou pokryteckej morálky s množstvom konvencií. A hlavne je dôkazom toho, že aj bláznivá komédia môže byť vkusná, môže byť kumštom divadelným.

V pondelok, 3. júna 2024 o 18.00 hod. Vás čakáme na komédiu Yasmina Rezy: Művészet (Kumšt) o priateľstve troch mužov, o umení a o neviditeľnej hranici medzi umeleckým majstrovstvom a umeleckým podvodom v podaní Istvána Lászlóa Béhra, Barnabása Ballaho a Kristófa Melecskeyho. Vstupné: 8€. Predaj vstupeniek: online - www.kulturars.sk a v Kníhkupectve Mihálya Tompu.

Predstavenie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín.

Az iráni-magyar származású, Párizsban született Yasmina Reza a francia írók középgenerációjához tartozik, jelenleg a világ egyik legelismertebb és legtöbbet játszott drámaírója.

Művészet című darabja fergeteges komédia három férfi barátságáról, valamint a művészetről és a művészethez való viszonyunkról. Milyen az ízlése valakinek, ha egy fehér festményt vesz, fehér csíkokkal ? Es milyen ember, ha ráadásul ez az alkotás egy vagyonba került ?

A francia orvos, Serge vesz egy modern képet és a barátai ezt képtelenek tolerálni.

Serge a hibás, vagy a barátok, akik azt gondolják, csak sznobizmusból vett egy vagyont érő „semmit”?! Vagy a festő, aki ilyen blöfföket készít? Vagy ez valóban egy remekmű, csak mi, érzéketlenek, ezt nem tudjuk megérteni? ….. 2024.június 3-án hétfőn a darab rimaszombati bemutatóján színpadon a The Art művészeti ügynökség és a Színművészeti Főiskola fiatal színészeit Béhr László Istvánt, Balla Barnabást és Melecsky Kristófot látjuk majd.

Az előadásra jegyek 8€ áron a Tompa Mihály Könyvesboltban és online a www.kulturars.sk oldalon vásárolhatók. Szeretettel Várjuk Önöket! Az előadás a Szlovák Köztársaság Kisebbségi Kulturális Alapjának támogatásával valósul meg.

Rok výroby: 2024
Dátum lokálnej premiéry: 3. jún 2024

Kliknutím na dátum alebo čas zobrazíte podrobnosti predstavenia
Pondelok, 3. 6. o 18:00 Kúpiť
Názov: Yasmina Reza: Művészet (Kumšt)
Cena: 8,00 €
Miesto: Divadelná sála
Nám. Š.M.Daxnera 1723
979 01 Rimavská sobota
Zobraziť na mape