Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

Schola Gregoriana Pragensis

Galéria

Schola Gregoriana Pragensis je svetoznámy mužský spevácky zbor, ktorý založil  David Eben  v roku 1987 v Prahe. Zbor sa venuje stredovekej duchovnej hudbe so zameraním na interpretáciu gregoriánskeho chorálu.

Schola Gregoriana Pragensis je svetoznámy mužský spevácky zbor, ktorý založil  David Eben  v roku 1987 v Prahe. Zbor sa venuje stredovekej duchovnej hudbe so zameraním na interpretáciu gregoriánskeho chorálu. Spolupracoval s celým radom špičkových českých aj zahraničných interpretov. Do Rimavskej Soboty zavíta s programom Carolus IV. - Rex et Imperator. Obdobie vlády Karola IV. je pre české krajiny epochou mimoriadneho kultúrneho rozkvetu. Súbor 16.júna 2023 o 19.00 hod. v rímskokatolíckom kostole nám predstaví farebnú hudobnú mozaiku z repertoáru, ktorý bol úzko spätý s osobou či pôsobením Karola IV.

Piaty koncert Hudobnej jari z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Fond na podporu kultúry národnostných menšín a Banskobystrický samosprávny kraj.

A Schola Gregoriana Pragensis egy világhírű prágai férfikar, melyet 1987-ben David Eben alapított. A kórus középkori egyházi zenével foglalkozik, gregorián dalokat énekel. Rimaszombatban a Carolus IV. – Rex et Imperator című programját adja elő. IV.Károly uralkodása idején Csehország rendkívüli kulturális fejlődésen ment keresztül a művészet minden területén, így a zenében is. 2023. június 16-án, pénteken 19.00 órai kezdettel a római- katolikus templomban IV.Károly korának zenei világából hallhatunk majd egy színes mozaikot a prágai kórus előadásában.

A 2023-as Zenei Tavasz utolsó koncertjének támogatói a Szlovák Művészeti Alap ,a Kisebbségi Kulturális Alap és a Besztercebányai Önkormányzat.

Dĺžka podujatia: 70 minút
Rok výroby: 2023
Dátum lokálnej premiéry: 16. jún 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.