Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

Aurum Quartet v Rimavskej Sobote

Galéria

V utorok, 30.mája o 18.00 hod. v divadelnej sále DK vystupuje jediné klarinetové kvarteto zo Slovenska, Aurum Quartet, v zložení Albín Blaho, Šimon Štímel, Martina Lišková a Jozef Eliáš.

V programe odznejú známe melódie z diela W.A.Mozarta, G.Bizeta, B.Bartóka, E.Suchoňa G.Gerwshwina, D.Šostakoviča, J.Brahmsa a L.Bernsteina. Koncert, ktorý z verejných zdrojov podporuje Fond na podporu umenia, je súčasťou 43.ročníka Hudobnej jari v Rimavskej Sobote.

Jedinečné hudobné teleso Aurum Quartet vzniklo na pôde Konzervatória v Bratislave.  Jeho členmi sú absolventi a pedagógovia tejto inštitúcie, ktorí sú účinkujú aj v špičkových bratislavských orchestroch, ako Slovenská filharmónia, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a Orchester Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

V roku 2021 vydali svoje debutové CD s názvom Ouverture, na ktorom sa nachádzajú skladby klasickej hudby v aranžmáne pre klarinetové kvarteto. Medzi ďalšie umelecké činnosti členov kvarteta patrí aj uvádzanie diel súčasných autorov. V ich naštudovaní odzneli premiéry skladieb napr. Ľuboša Bernátha, Mariána Závarského, Aleksandry Gudkovej…

Aurum Quartet koncertuje doma i v zahraničí. Medzi najvýznamnejšie zahraničné vystúpenia patria novoročný koncert Slovenského inštitútu v Berlíne, koncert na medzinárodnom festivale Terras Sem Sombra v Portugalsku, koncert na Slovenskom inštitúte vo Viedni, ako aj ich tour v Kuvajte kde odohrali 3 koncerty.

Okrem koncertnej činnosti sa venujú aj vzdelávaniu, o čom svedčí masterclass na Kuwait music Academy, začo získali aj čestné vyznamenanie od Akadémie, ako aj ich pedagogická činnosť na Konzervatóriu v Bratislave.

Rok výroby: 2023
Dátum lokálnej premiéry: 30. máj 2023

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.