Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

FRAJ Salónka

Galéria

Festival FRAJ sa dočkal svojej zimnej verzie. Salónka, ako sme ju nazvali, však bude mať výrazne komornejší charakter. Podujatie sa uskutoční v sobotu, 17. decembra, v bábkovej sále Domu kultúry.

Začne sa o 15:00 výtvarným workshopom pre deti, ale aj dospelých, ktorý povedie lektorka Petra Filipiaková. Na tvorivom vianočnom stretnutí frekventanti zistia, ako jednoducho si z niekoľkých surovín, ktoré bežne nájdu v domácnosti, dokážu vyrobiť studený porcelán a naučia sa ho modelovať, spájať aj dekorovať. Všetky výrobky si navyše budú môcť odniesť domov. Počet účastníkov je však limitovaný, preto je potrebné svoju účasť potvrdiť vopred na info@fraj.sk.

Od 18:00 bude Salónka pokračovať záverečným kolom Kvízmajster ligy s rekordmanom televíznej súťaže Duel, Slavom Hlásnym. Návštevníci sa môžu tešiť na bonbóniky z tradičných okruhov – od očného cez ušné kolo, prírodné a spoločenské vedy až po sýty záverečný všehopunč. Podujatím zároveň vrcholí kvízová liga, ktorá prebieha od septembra. Prihlásiť sa však môžu aj tí, ktorí sa predchádzajúcich kôl nezúčastnili. Registrácie tímov, s maximálnym počtom 6 súťažiacich, prijímame na info@fraj.sk. Vstupné: 2€ – osoba.

Vyvrcholením podujatia bude koncert pesničkára Petra Kravárika, ktorý štartuje o 21:00. Homes, ako znie jeho pseudonym, je priaznivcom alternatívnej hudby známy z vysielania Rádia_FM či festivalu Sharpe, no za sebou má už aj spolupráce so zvučnými menami československého mainstreamu, Kontrafaktom či Benom Cristovaom. Do Dekáča prinesie útlocitné indíčko, ako stvorené na decembrovú melanchóliu, a odpremiéruje tu svoj prvý album v slovenčine. Vstup na koncert je bezplatný.

Súčasťou Salónky bude GEMERCH Store s produktmi regionálnych dizajnérov a predstavenie FRAJ kalendára na rok 2023 s ilustráciami Nicol Hochholczerovej. Limitovaný kalendár zároveň poslúži ako vstupenka na jubilejný 5. ročník festivalu FRAJ, ktorý sa uskutoční 28. – 29. júla 2023.

Rok výroby: 2022
Dátum lokálnej premiéry: 17. december 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.