Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

Folklórny večer s BOBÁŇOVCAMI

Folklórny večer s BOBÁŇOVCAMI

Galéria

Pozývame Vás v sobotu, 18. 9. o 18.00 hod. do divadelnej sály DK na krásny folklórny program finalistov veľkolepej folklórnej šou RTVS Zem spieva 2020 Terchovského orchestra ľudových nástrojov BOBÁŇOVCI a Ženskej speváckej skupiny ČRIEPKY z Ružomberka.

V programe vystúpi okrem početného orchestra i spevácka a tanečná zložka dospelých aj detských folkloristov z Terchovej vrátane Martinky Bobáňovej. Vstupné: 5€.Vstupenky si môžete zakúpiť v MsKS a online.

Vystúpenie je súčasťou celodenného podujatia Pod Sobotskou bránou, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a je zároveň jeho hlavným partnerom.

Počas dopoludnia od 9.00 hod. vystúpia na nádvorí Čierneho orla miestne dospelé folklórne súbory Rimavan, Háj a Hájik, ako aj spevácka skupina Lieščina a svojim vstupom nás poteší aj Ľudová hudba Ondreja Hlaváča.

Tešiť sa môžete na stretnutie s ľudovými a umeleckými výrobcami,tradičný trh s dobrotami, tanečnú školu s lektorkou a zanietenou folkloristkou Luciou Zvarovou i tvorivú dielňu pre deti, kde si deti vyrobia bábiku z látky. Vstup na túto časť podujatia je bezplatný. BOBÁŇOVCI - terchovský orchester ľudových nástrojov. V programoch terchovského orchestra ľudových nástrojov Bobáňovci prevláda repertoár hudobno- tanečno-speváckeho materiálu rodnej obce Terchová. Sláčikový orchester striedajú vstupy heligonkárov a tiež tanečné choreografie.

Nechýbajú dievčenské trávnicové spevy, ktoré sú pre Terchovú veľmi charakteristické. S aktuálnym programom sa zúčastnili v roku 2019 medzinárodného folklórneho festivalu -LUŽICA- v nemeckom meste Bautzen, kde získali titul LAUREÁT festivalu spomedzi 25 krajín sveta. Bobáňovci úzko spolupracujú so ŽSS Čriepky z Ružomberka, ktorú vedie Lucia Bobáňová.

Ženská spevácka skupina ČRIEPKY z Ružomberka vznikla v marci 2015 na podnet bývalých i aktívnych členiek folklórnych súborov Liptov, Železiar a Lúčnica.

Jej zakladateľkami boli Lucia Bobáňová, ktorá je umeleckou vedúcou skupiny a Zora Zdráhalová, dlhoročná členka FS Liptov a Lúčnica. Od tohto dátumu sa vytrvalo a s láskou venujú spracovaniu a interpretácii piesňového folklóru a tradícií horného a dolného Liptova. Spevácka skupina počas roka mnohé iné aktivity a vystúpenia a pri príležitosti 5. výročia jej vzniku v tomto roku vydáva svoje prvé CD s názvom „Takto sa nám páčia“. Súčasnými členkami skupiny sú ženy a dievčatá síce rôzneho veku, no s rovnakou vášňou pre ľudový spev a umenie.

Dĺžka podujatia: 75 minút
Rok výroby: 2021
Dátum lokálnej premiéry: 18. september 2021

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.