Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

Dobrá muzika / Sobotský jazztival

Dobrá muzika / Sobotský jazztival

Galéria

Druhým koncertom tohtoročného Sobotského jazztivalu nazrieme do sveta folklóru a vynikajúcej ľudovej hudby.

V piatok, 28. 8. 2020 o 20.00 hod. nám v Čiernom orlovi výnimoční muzikanti, zoskupení v kapele DOBRÁ MUZIKA predvedú svoj program „Kamaráti moji“.

Môžeme sa tešiť na nový pohľad na žánrovú pestrosť a nové hudobné štýly v aranžmánoch a v podaní skvelých muzikantov:primáš Martin Smolko / 1. husle, Leoš Farkaš / 2. husle, violista Vojtech Botoš, ktorý pochádza z hudobníckej rodiny Botošovcov z Rimavskej Soboty, Jakub Stračina / kontrabas a Vladimír Homola / cimbal. Vstupné: 10€, predaj vstupeniek v MsKS a online tu na www.kulturars.sk

Program:

J. Stračina: Neďaleko

V. Homola: Po nábreží koník beží

Š. Molota: Romane keriko

A . Harvan: Pijácka fantázia

V. Homola: Štyri z priechodského rúcha

J. Gréner: Vyleteli jarabice

S. Palúch: Čardáš

V. Homola: Cimbal z Telgártu

A. Lara: Granada

G. Dinicu: Hora de Concert

Myšlienka založenia tejto skupiny začala vznikať v druhej polovici roku 2015. Bývalí členovia Zlatých huslí a orchestra umeleckého súboru Lúčnica sa rozhodli predstaviť sa pod novým názvom „DOBRÁ MUZIKA”.

Zložením je to klasická cimbalová kapela, ktorú tvoria profesionálni hudobníci. Cieľom tohto zoskupenia hráčov je v prvom rade interpretáciou skladieb (od klasického žánru cez folklór,filmovú a muzikálovú tvorbu) priniesť nový pohľad na rôznosť, žánrovú pestrosť a nové hudobné štýly.

3. ročník Sobotského jazztivalu - festivalu kvalitnej hudby v Rimavskej Sobote organizuje Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so SOŠOS. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom podujatia.

Rok výroby: 2020
Dátum lokálnej premiéry: 28. august 2020

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.