Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

SOBOTSKÝ SENIORFEST – 2. ročník

SOBOTSKÝ SENIORFEST – 2. ročník

Galéria

Prichádza október, ktorý sme prioritne venovali úcte k seniorom. Pripravili sme sled kultúrnych a spoločenských udalostí venovaných všetkým seniorom i dôchodcom akéhokoľvek typu. SOBOTSKÝ SENIORFEST ponúka programy, ktoré sú príťažlivé nielen pre skupinu

Predpokladáme, že mnohí pozvú svojich rodičov, či starých rodičov na podujatie a budú ich sprevádzať. Tento ročník privíta tri výrazné ženské osobnosti slovenského kultúrneho diania. Prvým z najpríťažlivejších programov bude hneď v úvode, v nedeľu 3. 10. o 15.00 hod. jedinečný koncert speváčky a herečky, držiteľky ocenenia Český lev JANY HUBINSKEJ a JÁNA BERKY MRENICU JR s kapelou. V programe s názvom AJ TOTO SOM JA sa Jana Hubinská ocitne v koži veľkých speváckych dív: Edit Piaf, Marlene Dietrich a Billie Holiday. V šansónovom podaní v divadelnej sále zaznejú i jej autorské skladby. Sprevádzať ju budú vynikajúci muzikanti z kapely Jána Berky Mrenicu mladšieho.

V nedeľu, 24. 10. o 15.00 hod. sa všetci môžeme tešiť na skvelú herečku ZUZANU KRONEROVÚ v komédii o žene, ktorá žije obyčajným stereotypným životom a zrazu sa jedného dňa odhodlá k bláznivému úteku do krajiny za stenou! „Rada si tresnem pohár vína, keď varím, stena, počuješ?” začína skvelé predstavenie o osamelej starnúcej žene Shirley Valentine herečka Zuzana Kronerová. A potom predvádza neuveriteľnú zmes gagov, emócii a postáv tak vynikajúco, že aj banálne, životom otrepané vety mení na perly. Ako bonbónik sú v predstavení začlenené štyri pesničky (šansóny) spievané Z. Kronerovou naživo.

Treťou známou osobnosťou nielen z televíznej obrazovky je speváčka a asi najznámejšia a najstarostlivejšia slovenská svokra“ GIZKA OŇOVÁ, ktorá zavíta do Rimavskej Soboty vo štvrtok 28. 10. o 15.00 hod. so svojim programom S ÚSMEVOM A SO SPEVOM. Zabaví nás neutíchajúcim optimistickým pohľadom na svet, slovom i spevom.

Projekt poskytne priestor nielen na obohatenie spoločenského života našich dôchodcov ale aj na sebarealizáciu, priateľské stretnutia a rozhovory. V programe nájdeme besedu so spisovateľkou Valériou Huňovou z Tisovca, ktorá na základe svojich skúseností z práce v Dome dôchodcov napísala pútavú knihu ŽILA SOM V DOMOVE DÔCHODCOV. Pre členov Klubu záujmovej činnosti seniorov organizátori pripravili i tvorivú dielňu. V oboch prípadoch prídeme za seniormi priamo do ich prostredia a kolektívu. Témou tvorivého stretnutia bude ADVENTNÝ ČAJOVÝ KALENDÁR, ktorý si vyrobia pod vedením lektoriek s dlhoročnými skúsenosťami z OZ Ženský inštitút tvorivosti.

Novinkou bude zábavno-vedomostná súťaž SENIOR KVÍZMAJSTER SO SLAVOM HLÁSNYM, rekordmanom relácie Duel. Tešíme sa na túto seniorskú verziu, kde ušije otázky na mieru našej cieľovej skupine. Na kvíz, ktorý je naplánovaný na stredu, 13. 10. o 15.00 hod. v bábkovej sále DK, sa môže prihlásiť akýkoľvek 3 – 6 členný tím seniorov.

Z prvého ročníka sa osvedčila TANEČNÁ ZÁBAVA, ktorá bude vo štvrtok, 21. 10. od 16.00 hod. v estrádnej sále DK. Účinkovať budú miestne kolektívy, do tanca zahrá tanečný orchester Rimavská Sobota TORS a zaspievajú spevácke zbory Bona fide a Dúha, ktorý pôsobí pri Klube záujmovej činnosti seniorov v Rimavskej Sobote a v úvode mesiaca oslávi 20. výročie svojho založenia. Všetkých srdečne pozývame na príjemné posedenie pri čaji, vínku a dobrej muzike.

Väčšina z programov je vďaka podpore MKSR pre dôchodcov zdarma, alebo za symbolické vstupné 1€, ostatní si za koncerty, či divadlo zaplatia 5€. Predaj vstupeniek priamo na mieste. SOBOTSKÝ SENIORFEST organizujeme s finančným príspevkom Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a Mesta Rimavská Sobota.

Rok výroby: 2021

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.