Predaj a rezervácia vstupeniek na podujatia- mobil: 0903 392 844, len v kine Orbis v čase:

Pondelok:16:00-19:00 hod., Štvrtok, Piatok:  15:00-20:00 hod., Sobota, Nedeľa:  15:00-19:00 hod.

ANDREAS VARADY TRIO

ANDREAS VARADY TRIO

Galéria

Slovenský jazzový supertalent Andreas Varady, rodák z Rimavskej Soboty, sa konečne predstaví domácemu publiku.

Sobotský jazztival uzavrie svojim koncertom mladý talentovaný jazzový gitarista Andreas Varady so svojou kapelou. Andreas je rodák z Rimavskej Soboty a svoju cestu za majstrovstvom v jazzovej gitare začal už v útlom veku. Ako 10 ročný sa presťahoval so svojou rodinou do Írska a od tej chvíle sa začal jeho raketový vzostup vo svete jazzu. Súčasťou Andreasovej kapely, s ktorou sa na jazztivale predstaví v piatok, 25. 9. o 19.00 hod., bude jeho otec „Bandi“ na base a mladší brat Adrian na bicích, čo je veľmi sympatický zjav. Vstupné: 10€, vstupenky si môžete zakúpiť v MsKS alebo online.

Andreas začínal ako zázračné dieťa, deväťročný pouličný gitarista na uliciach Limericku a Corku. Ako trinásťročný sa stal najmladším headlinerom v londýnskom klube Ronnie Scott’s, objavil sa na titulke magazínu Guitar Player a pozvali ho na Montreux Jazz Festival. Tam ho počul a videl hrať Quincy Jones. Andreas Várady s ním už onedlho podpisoval zmluvu a vstúpil do prvej ligy jazzu. Podľa hudobnej ikony Quincyho Jonesa je Andreas jedným z najtalentovanejších hudobníkov na našej planéte.

Varadyho hrdinami boli George Benson a Django Reinhardt. Prvý menovaný ho angažoval ako predskokana na svoje americké aj európske turné. Geniálny mládežník mal už vtedy podpísaný kontrakt s kultovou značkou Verve. Album vyšiel v auguste 2014 v produkcii Quincyho Jonesa.

Na svojom debutovom albume, s názvom “Andreas Varady”, hrajú vynikajúci hudobníci, menšie aj väčšie hviezdy a hostia - Greg Phillinganes, Harvey Mason, Brian Bromberg, Nathan East, Steve Lukather, speváci Nikki Yanofsky, Kevin Ross a Gregory Porter, Roy Hargrove, Dirty Loops a Dave Weckl !

3. ročník Sobotského jazztivalu - festivalu kvalitnej hudby v Rimavskej Sobote organizuje Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so SOŠOS. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom podujatia.

Rok výroby: 2020
Dátum lokálnej premiéry: 25. september 2020

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.